Tips för att bli en bättre minglare!

/

Bli en bättre minglare – Det är lätt hänt att man i många situationer har lite svårt för att få ett bra flyt i samtal. Framförallt när man träffar många nya personer på ett och samma tillfälle.

Att bli bra på att mingla handlar både om personlighet och träning. Vi har därför tagit fram några tips för hur du kan bli en bättre minglare! 

1. Inled samtal 

Kanske känner du att det känns lite läskigt att vara den person som inleder samtal med nya personer. Men mycket handlar om övning så när du väl börjar inleda samtal så kommer det kännas enklare att få ett bra flyt och komma på nya samtalsämnen med lite träning.  

Försök hitta ett samtalsämne som är en gemensam punkt. Om ni träffas för första gången under en konferens kanske du kan fråga vad personen tyckte om de olika föreläsningarna för att lära känna varandra under minglet. Vi har alla någonting gemensamt och efter några frågor kan ni hitta en punkt som gör att ni kan ha mer djupa samtal om era intressen. 

2. Var positiv 

När du pratar med nya människor är det första intrycket mycket viktigt. Oftast får man en bättre respons om man är mer positiv i hur man framstår. Självklart är det också viktigt att du är dig själv, men ha som mål att du ska gå ifrån samtalet med en positiv anda.

Detta kommer också få den andra personen mer nyfiken på dig som person och kommer sedan automatiskt börja ställa frågor tillbaka, vilket leder till ett intressant och givande samtal. 

3. Lyssna på personen 

Att vara lyhörd med de du pratar med är en stor fördel oavsett om du minglar eller inte. Ett samtal kommer snart dö ut om den du pratar med inte känner sig uppskattad. För att skapa ett intressant samtalsämne så är det alltid bra att försöka hitta ett gemensamt ämne som ni både har kunskap inom. Detta gör att samtalet flyter på bättre. 

Du kan även fråga om intressen och om den andra personen ägnar sig åt någonting som du inte har mycket kunskap om kan det vara en jättebra idé att vara nyfiken på att lyssna och få ny kunskap om sporten eller sysselsättningen.

4. Ställ många följdfrågor 

Varje ny person du träffar kommer sitta på kunskap som du själv inte har. Därför är mingel ett utmärkt tillfälle för dig att lära dig nya färdigheter och förstå andra personer.  

Men för att kunna göra detta så är det viktigt att du också gör det möjligt att komma till en punkt där du har möjlighet att lära dig. Så ställ många följdfrågor och du kan utveckla samtalsämnet och gå in på ett samtal lite djupare. 

5. Slappna av 

Om du är väldigt blyg när du träffar nya människor så kan det såklart kännas lite extra jobbigt att börja prata med främlingar. Med lite övning är detta någonting som du i princip kan träna bort, men innan du når det stadiet så är det viktigt att du slappnar av.  

Din energi kommer att påverka dels hur samtalet flyter på, men kan också bidra till hur andra ser dig som person. Du kan vara reserverad utan att det ger några negativa konsekvenser. Men det är viktigt att du är dig själv och inte försöker för mycket. Försök helt enkelt slappna av när du minglar! 

6. Övning ger färdighet 

Ingen blir bra på att mingla direkt så ge dig in i flera nya sociala sammanhang för att kunna utveckla denna färdighet. Med tiden kommer du själv märka att du blir mer bekväm med att mingla. Så fortsätt träna för övning ger färdighet! 

Lämna en kommentar