Lär känna varandra på minglet!

/

Stela förfester och mingel där du inte känner alla ordentligt kan bli ordentligt jobbiga om du inte känner dig helt säker i sociala miljöer. För att göra att alla gäster på tillställningen känner sig mer bekväma kan det vara bra att ha något extra kort i rockärmen, såsom spel eller lära-känna-varandra-lekar som är enkla och som lättar på stämningen.

Vi vet att detta kan vara krångligt, så därför så har vi här nedanför tagit fram våra bästa spel och lekar till din förfest, fest eller mingel!

Använd det som du har hemma

Ibland så blir det snabbt inpå man inser att man behöver en bra partyhöjare, och då står man där utan kortlek eller andra spel att använda sig av. Men ingen stress! Det finns lekar som du kan anordna utan att du behöver någonting mer än personerna som spelar.

Pekleken

Den gamla hederliga, men väldigt roliga pekleken är en perfekt lek för att lätta på stämningen i stela situationer. Du spelar detta spel enligt instruktionerna nedan:

1. Sätt alla gäster runt vardagsrumsbordet och börja ställa frågor. Antingen så kan ni söka på Google för frågor, eller så kan man ta laget runt så att var och en får ställa varsin fråga. Det första alternativet kan vara smart att börja med för att lätta upp stämningen medan ni kan gå över på alternativ nummer två när folk börjar bli lite varma i kläderna.

2. När frågan ställts så får alla ett par sekunder att tänka (maximalt 10 sekunder för att hinna gå laget runt), och efter det som räknar ni ned från 3,2,1 och sedan får alla peka på den person som de tror passar bäst in på frågan eller påståendet.

Uppgiftsleken

Denna lek passar perfekt om ni vet med er att ni kommer stanna på ett och samma ställe under kvällens gång.

1. Lägg ned lappar i en bunke där det på varje lapp står en uppgift som deltagaren ska göra under kvällen.

2. Alla deltagare får ta en varsin lapp så att ingen annan ser vad det står på lappen och sedan börja fundera på hur de ska lösa uppgiften. Det kan till exempel vara “håll ett tal för en person här inne som du inte känner”, denna lek gör att alla får ett ordentligt skratt!

Jag har aldrig

Denna lek är också en gammal klassiker som lever kvar. Ni spelar genom att följa nedan instruktioner:

1. Ställ en fråga eller ett påstående som börjar med “jag har aldrig…”. Till exempel “Jag har aldrig dansat på bordet.”

2. De av deltagarna som har gjort detta som påstås behöver ta en klunk av sin dricka.

3. Det finns varianter på denna lek där man kan lägga till att om en person är ensam med att dricka så behöver den ge en historia till det som sägs. Till exempel “När jag fyllde 30 så var vi på restaurang och det blev lite väl mycket alkohol. Så när min favoritsång kom på så hamnade jag helt plötsligt på det högsta bordet.”

Andra spel att kika på

Om du är i förberedandet inför ett mingel eller en förfest så har du kanske lite tid på dig att göra en inhandling eller för att ladda ner en app på telefonen? Kanon! Nedanför listar vi några av de spel du kan anordna till din inplanerade fest.

Blindfolded Twister

Vi alla känner till Twister eller hur? Detta spel var en höjdpunkt på många fester när man var yngre. Detta spel går ut på samma koncept, fast med en liten udda detalj – ni gör det med ögonen täckta! Detta är ordentligt kul och får alla att prata med varandra för att hjälpa till under spelets gång, perfekt för att lära känna nya människor helt enkelt!

What if..

Denna mobilapp kan du använda dig av för att lätta upp stämningen under stela mingel. Det är ett frågespel där ni svarar ja eller nej samtidigt på personliga, roliga och lite utmanade frågor och ni ser omedelbart vad resterande av deltagarna har svarat.

Lycka till med festen!

Lämna en kommentar