Vilka är de bästa dejtingapparna?

/

Det har gått relativt snabbt med utvecklingen hur vi dejtar och träffar partner. Förr så var det vanligaste att träffa någon genom gemensamma vänner eller ute på krogen och nu för tiden är det absolut vanligaste att träffa sin kärlek genom dejtingappar. Det skedde en förändring i samhällsnormen från att dejta över nätet och genom appar var något lite skamligt och fult till att vara det absolut vanligaste och inget som något höjer på ögonbrynen över längre. Det finns en uppsjö av olika dejtingappar och det går att hitta något för alla oavsett vad du söker. Vi ska gå igenom några av dem.

Tinder

Det går inte att göra en sådan här artikel utan att prata om Tinder. Det är den absolut största dejtingappen och den har nästan blivit synonymt med att dejta på nätet eller med en app. De flesta i de lite yngre generationerna har någon gång provat och bland singlar är det nästan självklart att vara på Tinder. För den ännu oinvigde så går det ut på att du får se bilder och läsa en kort presentation av en tilltänkt dejt och du kan swajpa, alltså dra fingret, åt höger eller vänster. Höger betyder att du vill ha kontakt med personen och vänster betyder nej tack. Om båda parter swajpar höger så blir det en match och ni kan börja skriva med varandra. Hur ni gör därifrån är upp till er. Vissa vill ha något bestående medan andra kanske bara är ute efter att träffa lite nytt folk. Du kan ställa in hur stort geografiskt område du vill söka på och även vilket åldersspann du kan tänka dig.

Happn, för folk i din närhet

En annan app som är populär är Happn. Det är en helt annan teknik och bygger på geografisk plats. Med Happn kan du matcha med folk som du har gått förbi på gatan och sedan skriva till dem. Om de också har appen vill säga så klart. Det är ett roligt sätt att försöka hitta en potentiell partner och det kan vara så att du går förbi någon på gatan som du finner attraktiv eller spännande och som du sedan matchar med på Happn. Den är inte alls lika känd som Tinder dock men den är på uppsving. Du kan koppla Happn direkt till din Spotify och Instagram och då kan du ge en större helhetsbild av dig själv än bara en kort presentation.

En säkrare app

Tyvärr är det så att det kan gå dåligt med dejtingappar och det finns folk som har dåliga intentioner med sitt dejtande. Det finns tillexempel en känd rånarliga som kallas Tinder-ligan och som rånade folk. Eller folk som bara är otrevliga rent generellt. Det är som tur var väldigt ovanligt dock men vill man ha den lite säkrare appen så är Goodones en bra app för detta. Det är en app där du måste legitimera dig med Bank-ID och om du uppför dig dåligt så blir du portad på livstid från att använda deras app.

Lämna en kommentar