Vad är Feng Shui?

/

Feng shui betyder vind och vatten rakt översatt från kinesiska. Feng shui är läran om hur den omgivande miljön påverkar allt levande. Oftast handlar det om oss människor och då hur vi blir påverkade av allting omkring. Till exempel så är det från Feng Shui läran om så kallade curry-linjer kommer och det är också därifrån kunskapen om hur vi ska möblera för att må bäst kommer. Det finns massvis med regler i Feng shui om i vilken väderriktning du ska ha din säng, vad du ska ha för tavlor på väggarna, hur matbordet ska stå och så vidare.

Curry-linjer är extra starka energifält

Curry-linjer är linjer som enligt Feng Shui går över hela jorden och är extra kraftiga energilinjer. Det är dåligt att befinna sig för länge på dessa currylinjer då det ger extra mycket jordstrålning och kommer att påverka oss negativt. Den negativa påverkan currylinjer påstås ha på oss är bland annat att vi blir orkeslösa och kan få huvudvärk. Då är det bättre att placera soffan eller sängen utanför dessa linjer. Det går att hitta var currylinjerna går genom ditt hus genom att tvinna ihop två ekrar och hålla framför dig. Då kommer du känna ett skifta i energin när du steppar in på en currylinje och vet vad du ska undvika.

Möblera rätt

För att få ut maximalt med energi och må så bra som möjligt i ett rum så är det viktigt enligt Feng Shui att den fysiska närvaron är korrekt. Det ska vara ett fint samspel mellan dig, de fysiska sakerna i rummet och övrig energi. Då kommer du som levande att må optimalt.

Feng Shui kommer ifrån Kina och där har det praktiserats i snart 1000 år och många Kineser tror fortfarande på detta och möblerar sina hem enligt Feng Shuins alla regler. Det bygger på Daoistiska föreställningar om universell livskraft och at leva i harmoni. Begreppet Yin och Yang som de flesta har hört talas om kommer härifrån. Det kommer även en del tankar från Buddhismen in i Feng Shui och från början var det en kunskap som applicerades på gravfält och för att ge de döda maximal vila efter sin tid på jorden. Många trodde att hur de placerades i jorden påverkade hur deras liv efter jordelivet skulle komma att se ut och därför placerades de med vördnad och största respekt. Nu är det mer en inställning om hur man möblerar hemma men det går även att se på stadsarkitekturen i Kina att Feng Shui inspirerar.

Lämna en kommentar