Vad är biohacking?

/

Du kanske har hört talas om biohacking men du vet inte riktigt vad det innebär. En del tänker att det är att optimera kroppen genom att operera in chip i kroppen eller dylikt ch det kan det vara. Sanningen är dock att biohacking är allt som optimerar din kropp. Det kan alltså var att använda teknik för att optimera kroppen men för att sammanfatta begreppet så handlar det om att förstå kroppen och dess signaler och sedan göra absolut så mycket du kan för att den ska fungera så optimalt som möjligt. Om du tar hand om din kropp ett sunt sätt så är det redan där ett slags biohacking. Att äta rätt och precis det du behöver får anses vara ett slags biohack. Om du tar reda på kroppens alla behov och sedan ser till att fylla vart enda av dessa så är du nära en biohacker. De som är väldigt engagerade i biohacking gör mycket mer dock.

Tekniken är biohackerns bästa vän. Med tekniken så går det att mäta och logga allting och på så sätt göra kroppen så optimal som möjligt. Du kan mäta din sömn och när du sover bäst och när det är optimalt att vakna. Det är en biohack och det behöver alltså inte inkludera droger, inopererad teknik eller något annat utan det är att ta kontroll över sin kropp som gäller. Det blev populärt på 1980-talet i USA och sedan så spred det sig över hela världen i stort sett och nu finns det grupper i varje land som försöker optimera sin kropp och biologiska system så mycket det går.

Något som det har pratats om ganska mycket och som många har hört talas om är minnesmästare. Det finns minnesmästare som har gjort succé i tv-programmet Talang på tv4 och därifrån blivit lite av en rikskändis och detta är absolut en typ av biohacking. Jonas Von Essen som han heter har skrivit böcker och förklarat hur han gick från att vara en vanlig människa till att få världens bästa minne. Han har faktiskt vunnit VM i minne så det går att säga att han har världens bästa minne. Det handlar inte om att han är född med någon särskild förmåga utan han har bara bestämt sig för att optimera sitt minne på bästa sätt, att biohacka minnet och se till att det fungerar så bra som det går.

Så som Jonas Von Essen och andra minnesmästare har beskrivit minnet är att det är lättast att använda det genom att tänka i bilder. Genom att tänka i bilder så optimerar du hjärnans kraft att minnas. För att då minnas långa ramsor av PI eller huvudstäder till exempel så placerar du ut bilder av något som påminner dig om det du vill komma ihåg inne i ditt huvud och så kan du plocka fram det när du behöver det. Detta är väldigt förenklat men sätter du dig in i minnestekniker så kommer du att märka att det är relativt enkelt att optimera och biohacka din hjärna.

Lämna en kommentar