Trottoarpratare för dig som vill synas

/

Trottoarpratare är iögonfallande skyltar som fångar upp och leder gångtrafikanter till just din verksamhet. Namnet kommer från dess läge som oftast är på trottoaren. Dessa pratare som även kallas gatupratare är skyltar som i första hand används för att locka in kunder till en butik, restaurang, ett kontor och andra lokaler, genom att man placerar skylten med ett iögonfallande meddelande utanför lokalen. Dessa skyltar kan även användas som guideskyltar på mässor och andra evenemang, på byggarbetsplatser, som parkeringsskyltar och mycket mer. Vi berättar mer om olika trottoarpratare/gatupratare.

Olika storlekar

Gatupratare eller Trottoarpratare finns i mängder av olika storlekar. De mindre storlekarna som A3 och A2 används främst som guideskyltar och mäklarskyltar. Affischformaten 50×70 cm och A1 är de mest populära storlekarna för A-ställ (skyltar i A-format). Dessa skyltar används ofta av butiker och verksamheter med gångtrafik som målgrupp. De större trottoarpratarna, 70×100, A0 och 100x140cm, används ofta av restauranger som ska visa upp sina stora menyer, eller av företag som vill dra till sig uppmärksamhet från vägtrafiken.

Tre olika modeller

Vanligtvis är gatuställ portabla och mycket lätta att flytta runt, eftersom de är antingen vikbara eller har hjul på sidorna. Vi berättar om tre olika modeller som är vanligast. Dels den så kallade Alu-Sign gatuprataren som är den mest populära skyltserien. Alu-Sign är A-bockar som är tillverkade av eloxerat aluminium med en bakpanel av stål. Man byter mycket lätt ut affischerna på Alu-Sign trottoarpratare genom att ”klicka” upp ramens 4 sidor, sedan för in affischen och den medföljande antireflekterande APET plastfronten, och ”klickar” slutligen ner igen. Nästa modell är Wind-Sign/WindMaster. Kännetecken är de starka, galvaniserade fotfjädrarna som alla dessa skyltar är försedda med. Den sistnämnda kallas IronSign och är något mittemellan Alu-Sign och WindMaster. De är lätta att flytta runt, eftersom de har en gångjärnssida som kan vikas samman. Samtidigt är de tyngre än Alu-Sign A-bockar och står därför mer stabilt i hårt väder.


Lämna en kommentar