Stoppa tidstjuven – blek tänderna hemma i stället

/

Livet är för kort för att vänta i telefonköer och väntrum. För dig som letar efter tidsbesparingar i vardagen kan det alltså vara värt att se över vilka behandlingar du faktiskt måste göra på salonger eller kliniker, och vilka du lika gärna skulle kunna göra någon annanstans. Klippa håret hos en kompis är en. Bleka tänderna hemma en annan.

Att uppsöka en tandläkarklinik tar nämligen en hel del tid ur ditt redan pressade schema. Då ska du inte heller glömma all den tid som spills när tandläkaren behöver avboka i sista stund på grund av VAB eller egen sjukdom. (Eller när du själv måste avboka.)

Självklart finns det många behandlingar hos en tandläkare som du inte bör göra själv. Att ta hand om hål efter kariesangrepp bör du lämna över till en professionell tandläkare. Men tandblekning kan mycket väl utföras i hemmet. Precis som Vårdguiden skriver har Sverige strikta regler på plats gällande vilka typer av blekmedel som är tillåtna att sälja för hemmabruk.

Multitasking i badrummet skapar en effektiv vardag

Samtidigt som du bleker tänderna hemma i badrummet kan du dessutom få en hel del annat gjort. Att multitaska är en av nycklarna till att sluta prokrastinera och leva ett effektivt liv. Men det kan vara svårt att göra det om du bleker tänderna hos en tandläkare eller klipper håret hos en frisör. Då är du fast i behandlingsstolen med ett mycket begränsat handlingsutrymme.

I ditt eget badrum kan du däremot göra vad du vill. Kanske vill du jobba i kapp saker du inte hunnit med under din arbetsdag. Eller så har du fredat din fritid från arbete – och då skulle du kunna skrubba rent badkaret eller hinna med någon annan hushållssyssla som gärna faller mellan stolarna på grund av tidsbrist.

Snyggt resultat ger känslan av att vara på topp

En annan aspekt av att vilja vara i kontroll över sitt eget liv är att du inte har tålamod med att slösa tid på behandlingar som inte håller vad de lovar. Du som vill bleka dina tänder har säkert vissa förväntningar på resultatet. Blir tänderna verkligen lika vita som hos tandläkaren? I dag kan du känna dig säker på att du kan få tag på precis samma medel som din tandläkare skulle använda och alltså kan få samma resultat hemma som på en tandklinik.

Ett snyggt resultat i form av en snyggt vit tandrad kan dessutom stärka ditt självförtroende. Och om det är något som kan hjälpa dig på vägen till ett effektivt och framgångsrikt liv så är det just en självförtroendeboost. För dig som vill sluta prokrastinera och börja leva effektivt gäller det att hela tiden lita på dina förmågor och kvaliteter. Ett snyggt och städat yttre kan signalera ett snyggt och städat inre. Inte bara till dem du möter, utan även till dig själv.

Lämna en kommentar