Spel på handboll: Vad du ska göra för nybörjare

/

Handboll är en relativt ung sport, som började spridas först i mitten av förra seklet. Det kan verkligen inte jämföras med fotboll, tennis eller hockey när det gäller popularitet. Intresset för det ökar dock ständigt, både från vanliga fans och från spelare som besöker bookmakers. Detta beror på att handboll för den genomsnittlige fans ser ut som en dynamisk och spektakulär sport, eftersom matchen vanligtvis varar mindre än fotboll och det är svårt att hitta en match där det skulle ha kastats mindre än 45 mål. Dessutom är handboll en otroligt populär sport i Sverige. Landets herrlandslag i handboll är av goda skäl ett av de mest dekorerade i världen. Det är därför knappast förvånande att svenskar gillar att satsa på handbollsmatcher hos svensklicensierade bookmakers. Det gör även bookmakers med licens för betting utan svensk licens.

Handbollstips för nybörjare

Det är inte alla sportfantaster på planeten som känner till de komplicerade detaljerna i ett spel som handboll. Detta gäller både i Sverige och i alla andra länder i världen där sporten är mycket populär. Därför är handboll en nyhet för de flesta nya spelare. Särskilt om deras kunskaper om den är på en embryonal nivå. Framgångsrik satsning bygger på en grundlig kunskap om spelets särdrag och de aktuella turneringarna. Därför är det viktigt att följa med i statistiken, läsa tidningarna, känna till spelreglerna och förstå tävlingsreglerna. Spelare som specialiserat sig på handboll ger praktiska handbollstips som är bra för nybörjare.

 1. Det är viktigt att hålla ett vakande öga på lagens bästa spelare. Handboll är en lagsport, men när det bara finns sju spelare på planen blir ledarnas funktionella och psykologiska tillstånd viktigt. Till exempel kan mikroskador eller psykologiska problem hos en spelare ha en betydande inverkan på resultatet av en match.
 2. Det är värt att göra en grundlig analys av kalendern, med hänsyn till hur tät schemat är. Lag som tävlar i europeiska tävlingar spelar ofta relaterade matcher i den inhemska ligan mer eller mindre ärmlöst. Dessutom är favoriterna ofta försvagade när deras spelare anländer från landslagen efter ett ansträngande träningsläger. Allt detta måste beaktas.
 3. Statistik bör uppmärksammas noga. Det är trots allt grunden för idrottsanalysen. I handboll är det oftast långsiktiga trender som gäller, eftersom de flesta lagens styrka och nivå inte förändras särskilt mycket under en längre tidsperiod.
 4. Turneringsmotivation. Vissa team kan börja prestera sämre när de når sina mål. Detta brukar ske i slutet av inhemska mästerskap eller i gruppspelet i Europacupen.

För att få en fullständig bild är det nödvändigt att läsa expertrecensioner på sportwebbplatser. Den information som erhålls bör förbättra kvaliteten på analysen av de kommande matcherna före match.

Vad ska man satsa på i handboll

Antalet alternativ för handbollsspel kan inte jämföras med fotboll eller basket. Spelbutikerna har mycket att välja mellan, även för den tillfälliga spelaren.

 1. Vadslagning på matchens utgång. P1 eller P2 – seger för en av deltagarna i matchen, X – oavgjort. Det är också möjligt att satsa på att en av deltagarna i matchen inte kommer att förlora (1X eller 2X).
 2. Spel med handikapp efter gjorda mål. Handikapp (-3,5) innebär att laget måste vinna med minst 4 mål. Ett handikapp (+3,5) innebär att laget måste vinna med minst 4 mål.
 3. Spel på total antal mål i halvtid eller under hela matchen. Ett Total Over (TB) på 51,5 innebär att minst 52 mål måste göras i en match. Total less (TM) 51,5 betyder att det inte kommer att göras mer än 51 mål i matchen.
 4. Vadslagning på poängskillnaden. Här fastställs särskilda gränser för att gynna ett av lagen. Lag 1 vinner till exempel med en skillnad på 4-7 mål. Om skillnaden är mindre än 4 eller mer än 7 mål förlorar du spelet.

Välja en strategi för handbollsspel

Under årens lopp har handbollsspelare utvecklat en mängd olika vinststrategier inom alla typer av sport. Handboll är inget undantag. Du måste dock vara medveten om att ingen av de befintliga strategierna garanterar omedelbara vinster. Här är några av de mest populära för nybörjare.

 1. Satsa på favoritens individuella totalsumma. I praktiskt taget alla inhemska mästerskap kan du hitta sådana matcher. När favoriterna är starka och maximalt motiverade är ett TB-spel på individuella totaler bra.
 2. Satsa på en stor förlust för underdogen. Denna strategi är idealisk för slutspel. Favoriten kan avgöra allt i den första matchen genom att vinna med stor marginal. I den andra matchen får underdogen chansen att förlora på ett mindre pinsamt sätt. I returmatchen är det möjligt att satsa på det svaga laget med ett plushandicap.
 3. Satsning på oavgjort. Enligt statistiken registreras dragningar i cirka 9-11 % av fallen. Oddsen för en dragning ligger vanligtvis någonstans mellan 8 och 15. Det är klokt att fokusera på mer eller mindre jämna par. Denna strategi är fortfarande en fråga om tur och är inte alltid möjlig. I vissa ligor är oavgjorda matcher mycket sällsynta, medan de är ganska vanliga i Spanien.

Sammanfattning

För vissa nybörjare på modern betting kan du tro att handbollsspel är för komplicerat. Sanningen är att med rätt strategi och de rätta tipsen från erfarna spelare kan handbollsspelet ge spelarna en mycket hög vinst.

Lämna en kommentar