Så inreder du en liten trädgård!

/

Presenteras i samarbete med VidaXL

Har du ett litet trädgårdsområde och vill effektivisera både utrymmet och få plats med så mycket som möjligt utan att det ser för plottrigt ut, finns det en hel del trädgårdsmöbler du kan köpa för rätt lösning. Att kombinera två möbler i ett är ett smart knep för att inreda en liten trädgård.

Vi ger dig våra bästa tips för inredning och effektivisering av din trädgårdsyta!

Inspiration till mindre trädgårdar

Om du har en liten trädgård är det lätt hänt att du inte känner att det är värt att lägga ned tid, energi och pengar på den då du ändå inte får plats med allt du önskar för en trädgård. Men sanningen är att det idag finns otroligt många utemöbler och tips till mindre trädgårdar som även i flera fall kan bli minst lika fina, om inte finare än en större trädgård. Det handlar till stor del om hur du designar den. En mindre trädgård behöver i många fall en mer utförd planering för att vara så effektiv som möjligt.

En bra startpunkt innan du gör några inköp är att du söker efter inspirationsbilder för mindre trädgårdar för att få fler idéer kring vad för slags möbler som kan vara smarta att investera i. Tänk även ut hur du vill rama in din trädgård, med höga växter, avskärmning eller staket? Vill du ha en liten gräsmatta med öppna utrymmen i din trädgård eller en lummig, mysig uteplats med höga växter och grusstig?

Oavsett vilken väg du väljer att gå, finns det många effektiva möbler till små trädgårdar som både sparar plats och gör att din uteplats ser större ut.

Utnyttja höjden

Att köpa en trädgårdsbänk med inbyggd pergola gör att du kan låta dina växter växa fritt på höjden och skapa en fin inramning för din uteplats. Här kan du med fördel kombinera olika slags växter och blommor i olika former och färger för en mer intressant uteplats.

Samma sak gäller för en rosenbåge. En rosenbåge är en otroligt snygg detalj för ingången av din trädgård som tar minimalt med plats då den låter dina växter växa på höjden. Här kan du givetvis välja att plantera vilken slags växt du vill förutom rosor, som exempelvis murgröna eller klematis. Du får en extra växtyta och kan använda utrymmet till utemöbler istället.

Kombinera två möbler i en

Om du vill investera i en trädgårdsbänk, men är orolig för att det blir för plottrigt med ett bord framför finns det alternativ av trädgårdsbänkar med inbyggda bord i mitten av bänken som du kan fälla upp och ned efter behov. Här sparar du den extra ytan för bord att kombinera två möbler i en gör att du får din lilla trädgård att se större ut.

Samma sak gäller för trädgårdsbänkar med inbyggda planteringslådor på kanterna. Här får du både en bänk och krukor i en möbel som blir en snygg inramning för små trädgårdar med begränsat utrymme. Om du istället föredrar utestolar har utestolar i ett brett sortiment  att välja mellan.

Glöm inte detaljerna

Bara för att du har en liten trädgård betyder det inte att du behöver skippa detaljerna, snarare tvärtom. Att inreda din trädgård med små, personliga detaljer gör att din uteplats känns mer varm och genomtänkt. Här kan du exempelvis hänga lampor i grenar, köpa till lyktor, smycka di n uteplats med en trädgårdsstaty eller en minifontän.

Lämna en kommentar