Så får du till en helt ny känsla i ditt hem med liten budget

/

Om du har drabbats av heminredningsfeber så är du långt ifrån ensam. Idag är det oerhört vanligt att renovera och göra om sin bostad och många renoverar som om det inte fanns någon morgondag. Om du känner att du skulle vilja få till en ny och härlig känsla i din bostad så finns det gott om alternativ.

Men att renovera eller köpa in ett helt nytt möbelset är allt annat än billigt. I vissa fall kan kostnaderna göra det mer eller mindre omöjligt att genomföra projektet. Som tur är finns det gott om alternativ som är relativt billiga men som kan skänka en helt ny känsla till ett rum eller en bostad. Nedan listar vi några exempel.

Sätt upp posters

Att sätta upp posters på väggarna kan skapa en helt ny känsla för ett utrymme. Även om du redan har saker på väggarna så kanske det inte är helt omöjligt att du har börjat tröttna en smula på det som sitter uppe för närvarande. Genom att flytta runt dina nuvarande tavlor, eller kanske skaffa nya posters så kan du förvandla helhetsintrycket av ett rum utan att behöva anstränga dig särskilt mycket. Det finns gott om posters att välja bland online och du kommer garanterat att hitta någonting som faller dig i smaken och som passar väl in i din bostad.

Smart belysning

Smarta hemartiklar blir allt vanligare. Det är inte helt omöjligt att du eller att någon som du känner har en högtalare med röstassistans som kan spela musik, sätta timers, svara på frågor och mycket mer. Men faktum är att smarta hemartiklar inbegriper så mycket mer än dessa robotar. Någonting som kan göra underverk för känslan i ett rum är smart belysning.

Smarta LED-lampor är inte bara energisnåla, de gör det också möjligt att välja bland upp till 16 miljoner färger genom några enkla knapptryckningar i en app. Kanske vill du ha ett mjukt och varmt ljus när du sitter och läser en höstkväll, eller sätta på en häftig färg när du bjuder in till en middag eller fest. Samtidigt så drar dessa lampor mycket mindre ström och räcker längre än traditionella glödlampor, en vinst både för klimatet och för din plånbok.

Växter

Att skaffa nya växter kan vara ett perfekt alternativ för dig som känner att rummet du vill göra om saknar någonting, även om allt annat mer eller mindre är på rätt plats. Växter kan göra stor skillnad i ett rum och det finns ett enormt utbud att välja och vraka bland.

Ett tips är monsteror – en riktigt häftig växt som är enkel att ta hand om och som kan växa till en imponerande storlek. För dig som aldrig riktigt lyckas med växter kan både garderobsplanta och paradisträd vara utmärkta val då dessa är väldigt enkla att ta hand om samtidigt som de kan bli väldigt vackra.

Lämna en kommentar