Att tänka på inför bröllopsplaneringen!

/

Planera bröllop – Är datumet för er vigsel spikat och det har äntligen blivit dags att planera er stora dag? Detta är ett spännande moment inför bröllopet och är otroligt roligt, men det kan också komma med en överväldigande känsla då det såklart är mycket som ni behöver ordna och tänka på.

Att ha en checklista är ett första steg mot att göra planeringen av ert bröllop så stressfri som möjligt. Vi ger er här nedan våra bästa tips till vad ni behöver ha med i bröllopsplaneringen – allt för att ni ska stressa så lite som möjligt och istället njuta av det ni har framför er så mycket som ni kan!

Sex till tolv månader kvar till vigseln

Sex till tolv månader innan vigseln bör ni ha bokat både plats för vigseln och festen och ju tidigare ni gör det desto mindre stress. Mycket av detta kan till och med göras innan tolv månader om det skulle vara så att ni istället vill vara ute i god tid. Här nedan listar vi några av de viktigaste punkterna vid en bröllopsplanering.

· Bestäm plats och boka tid för vigseln

Kanske har ni redan en plats där ni vet att ni vill gifta er? Eller är ni kanske öppna för att åka runt till olika kyrkor i olika städer för kunna jämföra olika alternativ? Detta ser olika ut för alla par, men är såklart en viktig del av planerandet. Det kan även vara bra att bestämma plats innan ni planerar datumet, så ni vet att den plats ni vill att vigseln ska genomföras på är ledig.

· Sätt upp en budget

Sätt upp en tydlig budget för vad allt får kosta. Skriv upp punkter som ni känner är värt att spendera extra på och vad som inte spelar så stor roll för att lättare få en uppfattning om hur ni ligger till prismässigt. Annat att tänka på är hur ni till exempel vill lägga upp bröllopsfesten, ska allt ingå eller bör gästerna ta med sig egen alkohol? Eller kanske kommer ni att anlita en barservice?

· Boka allt som behövs bokas

Förutom platsen eller kyrkan som behövs bokas så är det även annat som behövs bokas långt i förväg. Detta är till exempel präst/vigselförrättare, lokal för bröllopsfesten och även catering och livemusik/DJ för festen.

· Skicka ut inbjudan

Att bestämma motiv och skicka ut inbjudan för ert bröllop tidigt gör att fler av era gäster kan planera in det datumet, vilket betyder att fler med största sannolikhet kan komma på ert bröllop!

· Välj ringar, klänning och sminkning

Att välja ringar, bröllopsklänning och sminkning är en stor, spännande och otroligt rolig process för bruden som kan ta längre tid än förväntat. Prova ringar, titta ut och testa klänningar och hitta en sminkös som du vill har hand om din bröllopssminkning så tidigt som möjligt för att minska stress nära inpå bröllopet.

· Välj ut toastmaster, brudtärnor och bestman

Ofta har man dessa redan i åtanke, men nu har det blivit dags att ge dem äran med en officiell inbjudan. Gör detta så tidigt som möjligt så brudtärnorna matcha sina kläder och toastmastern kan förbereda sitt tal och andra ansvarsområden.

Tre till sex månader innan bröllopet

  • Färdigställ bröllopsmenyn
  • Planera inredning för bröllopsfesten
  • Gå igenom planeringen med toastmaster, brudtärnor och bestmans
  • Välj ut musik för intåg, vigsel och uttåg


Två till fyra veckor innan bröllopet

  • Bordsplacering
  • Slutgiltig provning av bröllopskläder
  • Beställ brudbuketten (som du tidigare valt ut)

Detta är de viktigaste sakerna att ha i åtanke inför ert bröllop. När du gör din egen lista rekommenderar vi att göra en checklista för lite olika kategorier såsom vigsel, bröllopsfest, mat/tårta, kläder och accessoarer för att få en klarare bild och som gör att ni inte missar något moment.

Nu kan vi bara önska er stort lycka till inför er stora dag!

Lämna en kommentar