Hur man tar bort gelnagellack utan att gå till salongen

/

Hur man tar bort gelnagellack – Vi vet att direkt peeling inte är rätt väg att gå – så vi provade några andra metoder.

Det finns inga två sätt att göra det på: Gel nagellack är fantastiskt. Att kunna lämna salongen med torra naglar som du inte behöver oroa dig för att råka smeta, buckla eller lyfta upp helt och hållet medan lacket härdar, och sedan ha en färg som är tillräckligt stark för att tåla flera duschar, otaliga diskar och barnens bad och fortfarande se anständig ut tre veckor senare är en mirakulös lättnad för människor som inte har tid att gå till salongen varje vecka.

Men att ta bort nämnda mirakulösa polish – ja, det är en annan historia. Även om det är frestande att skala av allt med tänderna eller närmaste mynt under loppet av ett tråkigt Zoom-möte, rekommenderas inte denna metod, eftersom den kan ta med sig lager av nagelbädden och leda till sprickor. Så vad är det bästa sättet att göra det hemma?

Vad du behöver för att ta bort gel nagellack

Det snabbaste och mest effektiva sättet att ta bort gel är med 100% aceton som nagellacksborttagare (detta skiljer sig från vanlig nagellacksborttagare som består av 90% aceton och 10% vatten). Men du behöver också några fler förnödenheter. Samla ihop en nagelfil, bomullsbollar, aluminiumfolie eller plastfolie, en apelsinstav och någon form av fuktkräm (nagelbandsolja eller tjock handkräm). Du vill också skydda ytan med plastfolie och/eller en handduk, eftersom aceton kan skada möbler och diskar.

Polera och skydda varje nagel

Med alla metoder ska du börja med en grundlig polering av varje nagel med filen, för att ta bort det översta glansiga lagret av lack. Applicera en generös mängd olja på varje nagelband och den omgivande huden som skydd (om du inte har det fungerar petroleumgelé också). Bestäm sedan vilken metod du vill använda.

Metoden nagel för nagel

För den här metoden drar du först tio nagelstora delar av bomullsbollen och klipper tio remsor av aluminiumfolie eller plastfolie som kommer att svepa helt runt varje finger. Även om aluminiumfolie klarar jobbet rekommenderar American Academy of Dermatology att du använder plastfolie eftersom ”plast skapar en tätare förslutning än folie, så acetonet är mindre sannolikt att droppa”. AAD påpekar också vikten av att använda bomullsbollar som inte är större än varje nagelyta (de flesta naglar kräver en halv bomullsboll, lillfingernageln behöver ungefär en fjärdedels boll) så att de inte täcker den omgivande huden, vilket kan leda till irritation.

Blötlägg sedan varje bomullsboll i aceton. Placera en bomullsbit över varje nagel och täck med antingen små remsor av aluminiumfolie eller plastfolie för en tätare förslutning. Ta bort den efter tio minuter. Eventuellt kvarvarande lack ska vara avskalat och lätt att lyfta med en apelsinstav eller en varm tvättlapp.

Den ”dubbla pannan”-metod som används för att blötlägga

Alternativt kan du placera en skål med aceton över en skål med varmt eller nästan kokande vatten och låta det ligga i blöt i tio minuter. Det besparar dig besväret med att slå in varje nagel, men gör dig orörlig, eftersom du måste hålla din hand i balans som en perfekt örnklocka, med böjda fingrar och naglarna rakt nedåt.

Den här metoden kräver förmodligen mer remover, och den främjar definitivt mer acetonkontakt med huden. Dessutom kan den kännas lite obehagligt varm och illaluktande halvvägs igenom. Överdelarna på mina fingrar kändes som om de hade blivit överdryckta med Krazy Glue efter tio minuter, och acetonet var inte tillräckligt målinriktat för att fungera (mina färdigheter i nedsänkning lät tydligen något övrigt att önska).

Den naturliga metoden

Aceton är hårt och kan beröva huden dess naturliga oljor, vilket gör att den ser uttorkad och vit ut, så vi försökte oss på en naturlig metod. Enligt EverAfterGuide räcker det med att blötlägga naglarna i en skål med varmt vatten med ett stänk av diskmedel och en tesked salt. De rekommenderar att du blötlägger dem i 20 minuter. Nåväl, vi hade inte 20 minuter, vi hade 10, varefter nagellacket knappt rörde sig efter denna tid. Skulle det ha gjort det om vi hade låtit det ligga i hela den föreslagna tiden? Kanske, men vi föredrar den snabbare tekniken med aceton nagel för nagel.

Lämna en kommentar