Hur kan du underlätta husbilslivet?

/

Att dra fram på vägarna i husbil är fantastiskt och de som en gång har köpt en husbil för att semestra i fastnar allt som oftast och vill inte semestra på annat sätt. Friheten att köra vart man vill men ändå kunna stanna för att laga mat eller sova är oslagbar. Det vi stör oss på mest under vår semester är andra turister och i en husbil så kan du till allra största del välja vem du vill prata och umgås med. Det är även ett väldigt bra sätt att idka turism som familj då det är billigare än att ta in på hotell och men kan lätt åka till flera olika resmål och alla i familjen får välja något på vägen. Vissa kan tycka att det är lite jobbigt och irriterande att vara på vägarna och bo i en husbil dock men det finns sätt att göra livet lite lättare.

Generella tips för att underlätta livet på vägarna

Ljuset i husbilar är ganska ofta undermåligt och framförallt i garderober eller i små hyllor. Köp små LED-lampor som du kan sätta in lite här och var för att underlätta för er själva. Då kommer ni inte behöva bråka över vem som har tappat bort vad lika mycket utan ni hittar era saker utan problem.

När ni kör runt så kommer saker inuti husbilen att flytta på sig, se till att föregå olyckorna genom att spänna fast allting som behöver spännas fast. Det finns inte mycket som är tråkigare än att behöva städa upp det första man gör när man har kommit fram till campingen för att inredningen har varit för dåligt fastspänd så ha för vana att alltid spänna fast saker som kan flytta på sig.

Häng upp saker på väggarna. Du kan spara mycket plats genom att hänga upp saker på väggarna. Saker som du ändå behöver relativt ofta som fjärrkontroller till Tv:n, tändare och liknande. Då slipper du leta efter dem och du optimerar platsen i din husbil. Du kan också se till att göra det lite lyxigare genom att investera i det där lilla extra som kanske inte behövs men som förgyller vardagen. Det kan vara ett bättre duschmunstycke, en Air-Fryer eller lite finare porslin. Det kommer att kännas extra lyxigt efter en dag på vägarna och du kommer tacka dig själv för att du skämmer bort di och din familj på semestern.

Lämna en kommentar