Hitta tillbaka till dig själv – så gör du! 

/

Förhållande, vänskap, arbete eller sorg. Det finns många faktorer som kan göra att du tappar fäste om den person du än gång var som du kan längta tillbaka till. Att du hamnat på ett sidospår betyder inte att du inte kan hitta tillbaka till dig själv och alla de egenskaper som du tappat. Vi listar de verktyg du kan använda dig av för att hitta tillbaka till dig själv!  

Hitta sig själv efter ett uppbrott 

Ett uppbrott efter en kärleksrelation eller en vänskapsrelation resulterar ofta i ett tomrum man känner inom sig, vilket kan göra att man känner sig förvirrad. Att leva sitt liv med någon annan innebär att du lever ditt liv på ett nytt sätt än när du levt själv. Det ändrar både vanor och rutiner och när personen inte längre finns kvar i ditt liv är det mycket vanligt att man ställer sig frågan, vem är jag utan personen och vart är jag på väg? 

Att hitta tillbaka till sig själv innebär en hel del reflekterande och ett fokus på sig själv och vad man vill vara på väg till.  

Ensamhet kan vara bra  

Ensamhet behöver inte alltid vara någonting dåligt, ibland är det till och med ett nödvändigt tillstånd. Ensamhet kan hjälpa oss att hitta tillbaka till oss själva på flera sätt, samtidigt som du lär känna den person du är och vill vara i framtiden.

Ensamhet innebär även att du har friheten att göra precis som du vill utan att du behöver ha någon annans behov framför dina egna. Du blir heller inte lika distraherad eller påverkad som du kan bli med mycket människor runt omkring dig och det blir lättare att ta beslut efter vad som blir bäst för dig i längden. 

Hitta din plats 

Att känna att man förlorar sig själv är någonting som sker många gånger under en livstid, vi alla är människor som begår misstag, lär oss av dem för att sedan begå nya misstag. Detta bör inte ses som ett misslyckande så länge vi tar med oss någonting från tidigare misstag och lär oss någonting av dem. För varje misstag blir vi även klokare och kan lättare känna efter vart vi trivs som allra bäst och undvika saker och situationer som inte gör oss lyckliga.

Att hitta din plats innebär även att du accepterar dig själv och att du kan lita på ditt egna omdöme. Målet är att bli ens egna bästa vän genom att inte vara dömande eller för hård mot sig själv på grund av tidigare misstag eller en osäkerhet av ens egna person. Bli självisk och spendera din lediga tid på saker och upplevelser som du blir lycklig av och som betyder någonting för dig.  

Var nyfiken för nya intressen 

Att hitta tillbaka till sig själv innebär även att man har möjligheten att upptäcka nya sidor man inte sett tidigare. Ta därför tillfället i akt för att upptäcka dig själv och vem du kan komma att bli i framtiden. Har du några tidigare intressen som du inte längre har haft tid för eller finns det någon sport du länge velat testa på, men inte vågat? Ta steget och var nyfiken på livet och nya intressen som kan utveckla dig ännu mer.  

Att analysera sina misslyckanden, framgångar och lärdomar gör att du nu har tillfälle att arbeta på dem och tillämpa dem på dina framtida relationer. Vad får dig att må bra, vad gör dig innerligt glad utan att du behöver få det validerat av en person utifrån? Det är dessa saker du bör lägga din tid och energi på för att bli ditt absolut bästa jag! 

Lämna en kommentar