Böcker om självkänsla – Hitta verktygen för att må bättre!

/

En bra självkänsla är nödvändigt för att bevara en god mental hälsa, men trots detta så är det många som har svårt att hitta en bra balans. Det finns flera vägar att gå, men särskilt trendigt är det att läsa inspirerande böcker om självkänsla.

I denna artikel vill vi lista några av marknadens mer populära val av böcker om självkänsla, för vi tycker att alla förtjänar att må bra! 

1. Boosta dig själv: Bli tryggare, starkare och få bättre självkänsla – Linda Palm, Sanna Sporrong 

En bok som har fått stor uppmärksamhet är denna bok om självkänsla som är skriven av Linda Palm och Sanna Sporrong. Boosta dig själv: Bli tryggare, starkare och få bättre självkänsla hjälper dig att tackla livets olika utmaningar och visar hur du bör behandla dig själv för att stärka självkänslan och även ditt självförtroende i flera olika sammanhang. 

Boken är väldigt rätt fram och du behöver inte genomföra stora förändringar i livet för att det ska göra skillnad. Författarna till denna bok inriktar sig på att ge dig de små verktygen som du behöver för att bli den person som du vill vara. Helt klart läsvärd och finns också som ljudbok! 

2. Lev med din kropp: Om acceptans och självkänsla – Ata Ghaderii, Thomas Parling 

Boken Lev med din kropp: Om acceptans och självkänsla är också denna en mycket läsvärd bok inom detta område som vi rekommenderar starkt. Boken går ner mer på djupet om vilka faktorer som kan komma att påverka din självkänsla negativt och fokuserar lite extra på förlorad självkänsla som rör ens utseende. 

Författarna har använt sig av kognitiv beteendeterapi och analytiska metoder som byggsten för boken. Här kan du ta del av acceptansstrategier och övningar, som kan hjälpa dig att bygga upp en bättre självkänsla och acceptera dig som du är. 

3. Med känsla för barns självkänsla – Petra Krantz Lindgren 

I den sista boken som vi vill tipsa om är Med känsla för barns självkänsla som är skriven av Petra Krantz Lindgren. Boken är särskilt skriven för dig som förälder och betonar starkt hur du kan förbättra ditt barns självkänsla, som sedan kan komma att prägla ditt barn hela livet.  

Boken innehåller bland annat övningar som du kan göra med ditt barn, men vägleder och förklarar också på ett mycket pedagogiskt sätt hur dina ord kan påverka hur ditt barn uppfattar sig själv. Hur säger man till sitt barn utan att kränka och hur ska man formulera sig för att främja sitt barns självkänsla på bästa tänkbara sätt.  

Tack vare internet och sociala medier så är det idag allt fler barn som mår väldigt dåligt och även barn i väldigt låg ålder trivs inte med sig själva och jämför sig med andra barn. Så som förälder finns det mycket som du kan göra. 

Med många krav och måsten, så är det lätt att man jämför sig med andra runt omkring sig och känner sig nere för att man inte har samma saker, eller ser ut på samma sätt som personer i sin omgivning. Detta kan slå hårt på många och det är därför viktigt att man dels lär känna sig själv och vad som triggar ens självkänsla. Men det är också viktigt att du tar dig tiden att faktiskt förbättra den och göra saker som får dig att må bra. En bok kanske inte är hela lösningen på ddetta problem, men en bra bit på vägen.

Utöver dessa tre boktips så finns det många andra val på marknaden om hur du kan få en bättre självkänsla. Ett tips är också att lyssna på boken om den finns inläst. Detta gör att du kan reflektera och analysera bokens innehåll på ett ännu bättre sätt. Ta steget idag för att förbättra din självkänsla! 

Lämna en kommentar