Bästa sovställning vid ischias

/

Några saker behöver vi som människor för att fungera. Tillsammans med mat, dryck, luft och trygghet är sömnen bland det viktigaste som finns. Fungerar inte sömnen så fungerar ingenting annat som det ska och därför är det viktigt att prioritera att få en bra sömn. Det kan du göra genom att köpa en bra madrass eller säng, se till att du ligger skön med kudde och ha det lagom svalt i rummet. För vissa är det dock lite svårare och det kan vara när man har skadat sin kropp. Kroppens största nerv heter Ischias och den har de flesta hört talas om. När den kommer i kläm så gör det fruktansvärt ont och det påverkar allt i vardagen, inte minst sömnen. För att lindra smärtan så kan man göra vissa övningar som man får av en naprapat och det är viktigt att verkligen göra dessa för att livet ska fortgå så normalt som möjligt. Det finns saker att tänka på för att kunna sova gott även vid ischias.

Ischias

Denna skada kan bero på diskbråck, buktande diskar, artros-förslitning och en massa andra saker. Nerver är som sagt kroppens största och den går hela vägen från ryggen ner till tårna och därför är det mycket som kan gå fel. Har du ofta problem med ryggskott så bör du kolla upp det och börja träna så snart det är möjligt för att du ska få så lindriga symptom som möjligt. Hur länge du har symptom beror på var skadan sitter och vad du gör för att lindra den. Du bör inte göra övningar som gör att du får mer ont. Eller på något sätt belasta på ett sätt som gör att du får mer ont, det kommer antagligen inte att hjälpa dig på något sätt.

När du ska sova så bör du hitta en ställning som gör minst ont. Det kanske inte är så mycket till hjälp för det kommer naturligt men så är det i alla fall. Kroppen berättar för dig vad som är bäst för den genom att signalera med smärta. För många fungerar det att ha en kudde under eller mellan knäna när du sover på sidan. Det kan vara ett bra tips. det bästa är också att ha för vana att sova på rygg. På rygg så bibehåller kroppen sin naturliga ställning och det frestar minst på kroppen. Att sova på mage för att ryggraden vrider sig onaturligt och du kommer antagligen att känna av mer smärta. Det brukar direkt avrådas att sova på mage vid problem med ryggont. Varje gång du vrider huvudet när du ligger på mage så kommer din ryggrad att få arbeta i en onaturlig ställning och fresta kroppen.

Se till att du har en bra huvudkudde som gör att ditt huvud kommer upp något. Den ska vara ett rejält nackstöd. Har du fortfarande problem så köp en hårdare madrass, det gör att du kommer att ligga mer raklång och det är mer naturligt än att sjunka ner allt för långt i madrassen.

Lämna en kommentar