Bagageskydd – En billig åtgärd som gör stor nytta

/

Bilmattor och bagageskydd är ett givet sätt att både skydda bilen och göra det enkelt att använda bilen på sina egna villkor. Bilmattor.com har ett brett utbud av högkvalitativa mattor och skydd för samtliga bilmärken och modeller. Vi har tittat närmare på några av fördelarna.

Det är lätt att ta bagageskydd för givet. Men när det kommer till kritan så är de faktiskt en oerhört viktig del av hur man ser till att bilen håller sig fräsch och användbar så länge som möjligt. Att skippa skyddet kan faktiskt leda till omfattande och svårreparerade skador på inredningen. Särskilt i samband med utflykter, resor eller transport av djur.

Här är några skäl att vara särskilt noggrann med storlek och material när du väljer skyddsmattor.

Viktigt med rätt storlek och bra material

För att man ska maximera nyttan med bilmattor och bagageskydd är det däremot viktigt att välja skydd som har rätt passform. Genom att välja individualiserade och anpassade mattor gör du din bil en väldigt stor tjänst.

  • Rätt storlek på bilmattan är viktigt för att mattan ska passa såväl pedalernas placering som passagerarplatsernas utformning. Viktigt för både funktion och säkerhet.
  • Bagageskydd måste ha rätt passform för att det inte ska uppstå glipor eller skarvar där smuts, grus och annat gärna tränger in. Annars blir skyddet på sin höjd estetiskt och lever knappast upp till förväntningar avseende funktion.

Men det finns mer än passform att fundera på när man väljer skydd. Särskilt om man vill att skyddet verkligen ska göra så stor nytta som möjligt. Här är tre saker som verkligen skiljer kvalitativa bagageskydd från övriga alternativ.

  • Det är viktigt att ändar och kanter är upphöjda eller försedda med särskild söm för att både motverka slitage på mattan och förhindra spridning av smuts och grus.
  • Rätt tjocklek är ett måste för att inte mattan ska slitas för tidigt. Är även en garanti för hög nivå av komfort.
  • Fiber, velour och ändamålsenlig plast är vanligt förekommande material som säkerställer långvarig nytta. Material av dålig kvalitet har en tendens att samla smuts och slitas tidigare än man förväntar sig.

Genom att välja individualiserade och anpassade bagageskydd som är tillverkade av kvalitativt material så tar du ett stort steg mot att få ett skydd som motsvarar eller till och med överträffar originalmattor. Definitivt ett måste för dig som vill att bilen ska vara en del av en aktiv och intensiv vardag.

Lämna en kommentar