3 saker du kan göra på alla hjärtans dag som singel! 

/

Att vara singel på alla hjärtans dag kan kännas ensamt och deprimerande för många. Överallt syns kärleksfulla par som firar sin kärlek med restaurangbesök, levande ljus och presenter. Men vem har sagt att endast par kan fira alla hjärtans dag?  

Vi listar 3 saker du kan göra på alla hjärtans dag som singel!  

Varför kan alla hjärtans dag vara tuff som singel? 

Oavsett om du uppskattar alla hjärtans dag eller inte så är det en dag som kan sticka lite extra i ögonen om du är singel eller har ett brustet hjärta. Du blir påmind om att andra har någon de håller kär, medan du själv inte hittat rätt än. Det hjälper heller inte att allt kommersiellt runt omkring inför denna dag försöker påminna om den ensamma singeln som sitter hemma och tröstäter.  

Att vara singel på alla hjärtans dag behöver inte vara en dag att undvika eller må dåligt av, det finns en hel del olika tips som gör att du kan ta dig igenom denna dag eller kanske till och med fira den på ditt eget sätt! 

1. Köp en present till dig själv 

På alla hjärtans dag är det vanligt att du både blir bortskämd, men även skämmer bort din partner. Små, fina presenter är inte ovanligt att man ger sin partner för att visa sin kärlek under denna dag, men bara för att du inte har en partner betyder det inte att du inte kan skämma bort eller unna dig någonting själv. 

Istället för att vänta på en present kan du köpa dig själv någonting som du länge velat ha. Det kan exempelvis vara den lyxiga parfymen, en fin klänning eller en bra bok som du kikat på ett längre tag. Att skämma bort dig själv kanske inte gör att du glömmer bort att du inte har en partner, men det kommer definitivt höja ditt humör för stunden.  

En annan positiv sak med att vara singel på alla hjärtans dag är att du inte behöver fundera ut vad du ska köpa till din partner och du kan spendera pengarna på dig själv istället! 

2. Planera in en spadag 

Att unna dig själv med en spadag är ett perfekt sätt att visa uppskattning till dig själv på och en tid att varva ned och ta hand om både kropp och själ. Här kan du bada bubbelbad, ta en lång massage eller boka in dig på en uppfriskande ansiktsbehandling. 

Om du kan, så boka gärna en sparesa utomlands! Det finns en hel del spadestinationer i Europa som har hotellpaket anpassade för just sparesor perfekta för en weekend.  

3. Anordna en singelmiddag! 

Vem säger att du endast kan gå på romantisk middag den 14 februari med din partner? En god idé på alla hjärtans dag är att samla alla dina singelvänner och gå på en romantisk middag tillsammans. Ni kan antingen välja att gå på stort och boka in er på restaurang eller välja att laga middag tillsammans i någons hem.  

Detta är ett perfekt sätt att visa uppskattning över er vänskap tillsammans och att oavsett vad som händer så har ni varandra. Drick gott vin, ät en utsökt middag tillsammans och skratta åt dåliga dejter eller ex som ni upplevt.  

Tänk på… 

Alla hjärtans dag är som vilken annan dag som helst, det betyder inte att alla andra som är i relationer är lyckliga och att du som singel är olycklig. Lev ditt bästa liv som singel och kärleken kommer när den kommer, så länge du är öppen för den. Skippa den 14 februari och du har 364 andra dagar att dejta och träffa kärlek i ditt liv på! 

Lämna en kommentar